Kompanije i tržišta
HP Mostar traži izvođača za logistički centar, ugovor vrijedan 7 miliona KM
6.5.2021 14:36 | Indikator.ba
HP Mostar objavio je tender za izgradnju poštansko-logističkog središta (GPLS) na lokaciji Bišće Polje Mostar, izvještava Indikator.ba.

Gradnju centra koji će se prostirati na oko 7000 m2 poslovnog prostora u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostar, tvrtka procjenjuje na 6,95 miliona KM bez uračunatog PDV-a.

Istovremeno, objavljen je tender za usluge stručnog nadzora nad izvođenjem radova, pri čemu je procijenjena vrijednost nabavke 70.000 KM.

U HP Mostar odlučili su se za za izgradnju novog središta svjesni da segment logističkih usluga ima veliki potencijal u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način malim i srednjim poduzećima žele omogućiti infrastrukturu za prodaju roba na tržištu BiH.

Kako je najavila, Hrvatska pošta Mostar će poslovnim korisnicima ponuditi cjelovit paket usluga koji će se sastojati od skladištenja robe, prodaje na web-shopu i distribucije Brzom poštom te povrata novca od prodaje u roku 24 sata.

Ponude ponuđača za izgradnju poštansko-logističkog središta HP Mostar primat će do 7. juna 2021. godine.

Kod dodjele ugovora cijena će biti odlučujući faktor sa učešćem od 95 posto, a vrednovat će se i rok izgradnje sa učešćem od 5 posto.

B. S.
Facebook Twitter Print