Kompanije i tržišta
Bingo otvorio 220. objekat u BiH, posao dobilo 50 radnika
7.5.2021 17:30 | Indikator.ba
Kompanija Bingo danas je bogatija za još jedan prodajni centar, ovoga puta u gradu Ključu.
Ovo je dvadeset prvi objekt na području Unsko-sanskog kantona, a 220. poslovnica u maloprodajnoj mreži.

U sklopu objekta koji je površine 4.500 m2 otvoren je hipermarket (2.500 m2), restoran kapaciteta 136 sjedećih mjesta, te igraonica. Dodatni komfor prilikom kupovine pruža i prostrani parking sa 210 parking mjesta.

- Nastavljamo sa ispunjavanjem strateških ciljeva, a to su između ostalog zadovoljni uposlenici, kupci i poslovni partneri, širenje maloprodajne mreže, te podrška domaćoj proizvodnji, istakao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Binga.

U novom objektu je zaposleno 50 novih radnika a u vremenu kada se bh. privreda bori za svako mjesto ovakve investicije su od posebnog značaja, naročito za lokalnu zajednicu.

Amir Hadžić, stručni savjetnik za pripremu i izradu razvojnih projekata, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja Binga:, te izrazio nadu da će dolazak Binga biti okidač za dolazak i drugih velikih investitora.

Kompanija Bingo upošljava više od 9.000 ljudi u grupaciji, te u vlasništvu ima dvadeset drugih kompanija, od čega je deset proizvodnih. Obzirom da je njihova primarna djelatnost trgovina, 220 maloprodajnih objekata čini ovu tuzlansku kompaniju liderom u sektoru retaila.

Sve se više orijentiraju ka proizvodnji, kako bi kupcima pružili svježe i kvalitetne proizvode, poštujući svoju izvornu filozofiju domaćeg lanca trgovina koji pruža podršku bh. privredi.
Facebook Twitter Print