Kompanije i tržišta
Dom penzionera Nedžarići ponovo ide na bubanj, početna cijena ista
9.5.2021 05:24 | Indikator.ba
Nakon što je neuspješno prodat firmi Capital Holding sirijskog biznismena Abdulaha Mehdija, Dom penzionera "Nedžarići" u Sarajevu ponovo će na bubanj.

Vlada Federacije BiH dala je Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) saglasnost za provođenje postupka prodaje objekta Doma penzionera "Nedžarići" u Sarajevu, pribavljanjem ponuda u zatvorenoj koverti, po početnoj cijeni od 10.364.140 KM, izvještava Indikator.ba.

Iz Zavoda PIO ranije su kazali da će se prodaja Doma penzionera "Nedžarići" odvijati posredstvom Agencije za privatizaciju Federacije načinom aukcijske prodaje, kao što je to bilo i do sada.

Cijena koju je Vlada FBiH odredila ista je ona po kojoj je objekat sa pripadajućim zemljištem prodavan i ranije.

Dom penzionera krajem 2019. godine kupio je na aukciji Capital Holding sirijskog biznismena Abdulaha Mehdija, poznatog po ulaganju u Capital Tower u naselju Otoka u Sarajevu (bivša zgrada Interinvesta), ali je kuproprodajni ugovor poništen krajem 2020. godine, jer kupac nije izvršio obaveze.

Capital Holding je uplatio depozit od 1,3 miliona KM, odnosno 10 posto od prodajne cijene, ali nije uplatio ostatak novca do roka preciziranog ugovorom.

U međuvremenu je, prema medijskim napisima, Zavodu PIO stigla nova ponuda za kupovinu, i to sarajevskog biznismena Nermina Hubića koji na toj lokaciji želi graditi ekskluzivni poslovno-stambeni objekat.

No, da li će zaista biti novog kupca bit će poznato nakon što bude raspisana i provedena nova aukcija za prodaju objekta i zemljišta na atraktivnoj sarajevskoj lokaciji, koju treba očekivati uskoro.

B. S.
Facebook Twitter Print