Kompanije i tržišta
Telekom Slovenije odustao od prodaje medijske jedinice
13.5.2021 06:19 | Indikator.ba
Nadzorni odbor Telekoma Slovenije obustavio je prodaju stopostotnog vlasničkog udjela u TS Mediji, koja je, između ostalog, vlasnik i operater portala Siol.net, Najdi.si i Bizi.si.

Tvrtka TS Media za sada ostaje dio grupe, objavio je Telekom Slovenije putem web stranice Ljubljanske berze. Više o razlozima odluke o prekidu prodaje bez izbora kupca nije objavljeno, navodi RTV Slovenije.

Prodajne postupke za TS Media, koje je 2011. osnovao Najdi s ciljem da postane jedan od vodećih igrača na polju digitalnih medija u zemlji, pokrenuo je Telekom prošle jeseni. Želio je pronaći kupca za cjelokupno vlasništvo tvrtke koja osim navedenih portala posjeduje i marke Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni ekrani, 1188, Dajmedol i AdSolution.

TS Media je u početku emitirao i Planet TV, koji je Telekom Slovenija prošle godine prodao mađarskoj medijskoj kući TV2 media za pet miliona eura nakon neuspjele epizode partnerstva s grčkom medijskom multinacionalnom grupom Antenna.

Prema medijima, u igri i za TS Media, među ostalim bila je i medijska i telekomunikacijska grupa United Group, koja je, između ostalog, vlasnik telekomunikacijskog operatora Telemach i medija pod markom N1.

Prema web portalu necenzurirano.si, na temelju nesluženih ifnormacija, favoriti za kupnju bili su Mađari, poslovni ljudi bliski mađarskom premijeru Viktoru Orbanu i vladajućoj partiji Fidesz. Mađarska televizijska kuća TV2 ponudila je najviše. nakon toga je u igru ušla holandska tvrtka United Group, koju vodi srpski biznismen Dragan Šolak. United Group je ponudio pet miliona eura, barem tri miliona više od Mađara, što je upravljačke strukture Telekoma dovelo u nedoumicu.
Facebook Twitter Print