Kompanije i tržišta
Križajev biznis ne cvjeta: Šolak se nadvio nad njegovom vilom
14.5.2021 05:50 | Indikator.ba
Bivši skijaški as Bojan Križaj, koji je ulagao i u BiH na planini Jahorini, nije uspio ponoviti svoj sportski uspjeh u poslu u kojem je očito izgubio puno novca.

Kuća u vlasništvu Bojana Križaja bit će na aukciji u julu, pišu Finance. Zbog 1,7 miliona duga našao se u nemilosti tvrtke Hiša Plus koja je preko poreznih oaza povezana sa srpskim tajkunom Draganom Šolakom. Šolak je vlasnik nekoliko tvrtki u Sloveniji, uključujući i telekomunikacionog operatera Telemach i golf igralište Royal na Bledu.

Zbog milijunskog duga tvrtka Hiša plus pokrenula je ovrhu nad vilom Križaja koja se nalazi u Tržiču. Početna cijena bit će milion eura, navode Finance. Vila, veličine više od 700 četvornih metara, prodaje se zajedno s zemljištem od gotovo dva hektara. Uz vilu koja ima i zatvoreni bazen, zemljište uključuje teniski teren, golf teren i uslužni objekt ili pansion.

Križajeva vila dostupna je za iznajmljivanje već nekoliko godina. Kako javlja dnevnik Večer, među stanarima je bila i kriminalna skupina koja je iz Križajeve vile izvršila prijevaru u međunarodnom telefonskom prometu.

Prema listu Finance, Križaj je bio dužan zbog neuspjelih energetskih projekata, koji su se proširili i na Hrvatsku.
Bezuspješno je pokušao izgraditi toplanu na biomasu u Slavonskom Brodu i solarnu elektranu u blizini Kopra. Hrvatska tvrtka završila je u stečaju, dok je austrijska Heta neuspješno prodavala zemlju u Kopru prije nekoliko godina. Križaj je i primatelj posebnog dodatka na mirovinu koji država dodjeljuje pojedincima koji su se istakli sportskim postignućima.

Križaj je investirao u BiH na Jahotini gdje je suvlasnik apart hotela "Vučko" sa 76 apartmana.

Hotel je smješten tik iznad središnjeg dijela skijališta i jedan je od najprestižnijih na Jahorini.
Facebook Twitter Print