Kompanije i tržišta
Ljutnja iz United Group: U Sloveniji nije moguće provesti pošten natječaj
14.5.2021 06:01 | Indikator.ba
United Group opisala je obustavu prodaje TS Media, za koju su se natjecali, kao lošu vijest za sve strane ulagače i još goru za Sloveniju.

Naša je ponuda bila vrlo dobra i očito je da u Sloveniji nije moguće provesti nezavisan i pošten natječaj, rekla je izvršna direktorica grupe Victoriya Boklag.
Kao što je Boklag napisala u priopćenju, odluka o obustavi prodaje TS Media ne utječe na planove United Group, koja će uskoro pokrenuti medijski portal N1 u Sloveniji.

Dodala je da će biti ekskluzivni partner televizijske mreže CNN u ovom dijelu Europe.

- Dolaskom novog informativnog portala osigurat će se neovisno izvještavanje bez utjecaja na uređivačku politiku, jer će novinari raditi isključivo za svoje čitatelje, naglasila je Boklag.

Nadzorni odbor Telekoma Slovenije obustavio je prodaju stopostotnog vlasničkog udjela u TS Mediji, koja je, između ostalog, vlasnik i operater portala Siol.net, Najdi.si i Bizi.si.

Tvrtka TS Media za sada ostaje dio grupe, objavio je Telekom Slovenije putem web stranice Ljubljanske berze.

Prodajne postupke za TS Media, koje je 2011. osnovao Najdi s ciljem da postane jedan od vodećih igrača na polju digitalnih medija u zemlji, pokrenuo je Telekom prošle jeseni. Želio je pronaći kupca za cjelokupno vlasništvo tvrtke koja osim navedenih portala posjeduje i marke Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni ekrani, 1188, Dajmedol i AdSolution.

TS Media je u početku emitirao i Planet TV, koji je Telekom Slovenija prošle godine prodao mađarskoj medijskoj kući TV2 media za pet miliona eura nakon neuspjele epizode partnerstva s grčkom medijskom multinacionalnom grupom Antenna.

Prema medijima, u igri i za TS Media, među ostalim bila je i medijska i telekomunikacijska grupa United Group.

Prema web portalu necenzurirano.si, na temelju nesluženih informacija, prvobitno su favoriti za kupnju bili Mađari, poslovni ljudi bliski mađarskom premijeru Viktoru Orbanu i vladajućoj partiji Fidesz. Mađarska televizijska kuća TV2 ponudila je najviše. Nakon toga je u igru ušla holandska tvrtka United Group, koju vodi srpski biznismen Dragan Šolak. United Group je ponudio pet miliona eura, barem tri miliona više od Mađara, što je upravljačke strukture Telekoma dovelo u nedoumicu.
Facebook Twitter Print