Ekonomija
Nova prilika: 53 njemačke kompanije traže dobavljače iz BiH i regiona
17.5.2021 12:32 | Indikator.ba
Bosanskohercegovačke kompanija imaju novu priliku da pronađu nove kupce i uspostave saradnju s njemačkim partnerima.

Sedma Inicijativa dobavljača i B2B razgovori održat će se od 28.09.2021. do 15.10.2021. godine, najavljeno je iz Predstavništva njemačke privrede u BiH, izvještava Indikator.ba.

U potrazi za novim dobavljačima iz BiH i Jugoistočne Evrope su 53 renomirane njemačke kompanije iz metaloprerađivačke industrije, mašinstva, proizvodnje opreme i dijelova za automobilske industrije, elektrotehnike, elektronike, industrije plastičnih dijelova i drugih grana.

Bh. kompanije imaju rok do 11.6.2021. godine unesu podatke svojih kompanija i označe s kojim njemačkim kompanijama želite razgovor. Njemačke kompanije vrše selekciju i odlučuju koje kompanije iz BiH i regije će biti pozvane na forum i B2B razgovore.

Neke od njemačkih kompanija koje traže dobavljače su: Alfred Kärcher SE & Co. KG, AMETEK Inc, Atotech Deutschland GmbH, Bilstein Group (febi Bilstein), BPW Bergische Achsen KG, ElringKlinger AG, HOERBIGER Deutschland Holding GmbH, HYDAC Verwaltung GmbH, Kennametal, Miele, Peek & Cloppenburg Düsseldorf KG, "Rolls Royce Power Systems, MTU Friedrichshafen.

Inicijativa dobavljača je u proteklih šest godina omogućila 1.500 B2B razgovora između više od 100 njemačkih kompanija i 250 dobavljača iz BiH i regije.

Radi se o projektu u sklopu programa podsticaja malih i srednje velikih kompanija Saveznog ministarstva privrede i energije (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie), a organizira ga udruženje za materijalno poslovanje, nabavu i logistiku (BME e.V.) u saradnji s njemačkim industrijskim i trgovinskim komorama u BiH i zemljama regije.
Facebook Twitter Print