Život i umjetnost
Slovenačka tvrtka zaposlenima za cijepljenje nudi nagradu od 70 eura
18.5.2021 04:47 | Indikator.ba
Eti Izlake, proizvođač elektroničkih proizvoda, potiče svoje zaposlenike na cijepljenje letkom. Jednokratna nagrada za cijepljenje je 70 eura bruto.

- Budući da je u svijetu više nego dokazano da je cijepljenje daleko najbolje sredstvo protiv pandemije, odlučili smo ovu kampanju još malo ojačati dodatnom simboličnom nagradom, objašnjava direktor Tomaž Berginc, izvještava RTV Slovenije.

Kaže da iza kampanje ne stoje poslovni brojevi, ali priznaje da su zdravi ljudi potrebni za učinkovit poslovni proces: - Nemamo ekonomske proračune za vrijeme zastoja pojedinog radnika.

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) podupire zalaganje za veće cijepljenje: - Time se povećava sigurnost na radu, a s druge strane štitimo i kronične bolesnike koji su dio privrede, kaže Marjana Majerič, direktorica GZS u srednjeslovenskoj regiji.

Radnici Etija prilično oprezno procjenjuju prijedlog uprave.

Sindikat kaže da je prijedlog u skladu sa zakonom, ali sindikalni povjerenik nije želio komentirati sadržaj prijedloga, odnosno je li ispravno cijepljene nagraditi sa 70 eura.

Berginc priznaje da ideja o nagrađivanju cijepljenja nije njihova, ali nadahnule su ih brojne strane tvrtke, poput Aldija, Starbucksa i American Airlinesa, koje su prije nekog vremena svojim zaposlenicima ponudile simboličnu nagradu za cijepljenje.
Facebook Twitter Print