Menadžment
Mišković se povlači iz operativnog upravljanja Delta Holdingom
19.5.2021 11:41 | Indikator.ba
Od 1. juna na snagu stupa nova organizacija menadžmenta Delta Holdinga po kojoj će, umjesto predsjednika kompanije i Borda direktora, kompanijom rukovoditi Upravni odbor i Izvršni odbor. Miroslav Mišković, dosadašnji predsjednik Delta Holdinga, ubuduće će obavljati funkciju predsjednika Upravnog odbora.

Na novoj poziciji Mišković namjerava da se povuče iz operativnog upravljanja kompanijom i da svoje iskustvo i znanje usmjeri u tri oblasti koje smatra krucijalnim za razvoj ne samo Delta Holdinga, već i društva u cjelini. Njegov fokus biće usmjeren na internacionalni razvoj kompanije, na rad sa mladim ljudima u kompaniji, odnosno formiranje budućeg menadžmenta i na razvoj sela u Srbiji, posebno kroz kompanijski projekat "Naše selo".

Poslovanje Delta Holdinga vodiće Izvršni odbor na čijem će čelu (CEO) biti Milka Vojvodić, dugogodišnji viši potpredjsednik za ekonomiju i finansije. Članovi Izvršnog odbora biće potpredsjednici kompanije i generalni direktori grupa-članica Delta Holdinga. - U trenutku kada slavimo 30 godina rada i kada se spremamo za useljenje u novu, najmoderniju poslovnu zgradu, pravi je momenat za promjene u menadžmentu Delta Holdinga, izjavio je Miroslav Mišković.

- Promjene će doneti napredak jer kompanija ima iskusan menadžment, koji je gradila tokom tri decenije. Mi imamo uspostavljen sistem, koji ne zavisi od jednog čoveka i to smo pokazali u najsloženijim situacijama. Nova struktura menadžmenta je još jedan korak ka kompaniji 21. vijeka, a mi i dalje imamo istu misiju – da stvaramo i razvijamo uspješne kompanije – ali kompanije koje će sve više biti orijentisane na internet, kao što je i naš novi projekat Ananas.

- Činjenica da postoji apsolutno povjerenje u budući Izvršni odbor Delta Holdinga, omogućava mi da se posvetim strateškim razmišljanjima, za koja sam uvjeren da su od ključnog značaja za razvoj kompanije, ali i za razvoj Srbiji u cjelini.

Milka Vojvodić, novi CEO Delta Holdinga, završila je Ekonomski fakultet u Beogradu. U kompaniji je od samog početka od 1991. godine. Radila je kao finansijski direktor, pomoćnik generalnog direktora Delta M Grupe za ekonomske odnose, generalni direktor Delta M, a već duži niz godina je viši potpredsjednik Delta Holdinga za ekonomiju i finansije.
Facebook Twitter Print