Život i umjetnost
Srbija se vraća u normalu: Exit će označiti pobjedu nad covidom
29.5.2021 03:19 | Indikator.ba
Ana Brnabić najavila je da će se Srbija 21. juna vratiti u "normalan" život. Ovo je ujedno bila i konačna potvrda da će se 20. Exit festival održati između 8. i 11. jula, a među ostalim će nastupiti David Guetta, Tyga i DJ Snake.

I Exit i drugi veliki festivali u Srbiji već su pokrenuli nacionalnu kampanju cijepljenja sa sloganom Budimo opet zajedno, cijepimo se koja je usmjerena na mlade. Kao rezultat, broj novih infekcija izuzetno je nizak, a tim festivala Exit zadovoljan je službenom izjavom Kriznog štaba i premijera koji je najavio da će se zbog masovnog cijepljenja i poboljšanja epidemiološke slike Srbija otvoriti za okupljanja, koncerte i festivale 21. juna.

- Ovo pokazuje važnost mentalnog zdravlja mladih i u praksi potvrđuje strateško opredjeljenje za razvoj kreativnih industrija. Exit festivalom naša se zemlja predstavlja svijetu i bit će jedan od važnih simbola pobjede nad pandemije covida-19, rekla je Ana Brnabić.

Očekuje se da će se zemlja na "Svjetski dan muzike "vratiti u" normalan život, dok Srbija želi da do tog dana cijepi najmanje 50 posto mladih.

Odlukom je dodatno potvrđeno da će Exit festival moći proslaviti 20. godišnjicu. David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Boris Brejcha, Laibach i Goblini pružit će nezaboravnu, svečanu i festivalsku atmosferu, a svakim danom poznato je sve više izvođača.

Muzički događaj održat će se na tvrđavi Petrovaradin u Novom Sadu između 8. i 11. jula i bit će prvi veći europski festival ove godine. Prodaja jednodnevnih ulaznica, za koje se mora izdvojiti 23 eura, započinje 1. juna, cijena jedne festivalske ulaznice iznosi 64 eura. Exit je zdravstvenim radnicima besplatno donirao čak 3.000 ulaznica za dan otvorenja festivala, a ulaznice kupljene za prošlogodišnji festival vrijedit će i ove godine.
Facebook Twitter Print