Najbolji poslovni potez
Teletović: Vratili smo Vareš na listu poznatih rudarskih gradova
1.6.2021 17:16 | Indikator.ba
Eastern Mining Vareš je prošle godine sa nekoliko značajnih odluka i investicionih ulaganja nastavio rudarski projekat, koji će, vrlo izvjesno, proporoditi grad Vareš, a koji je u proteklim godinama od agresije naovamo skoro zaboravljen iako ima mnogo vrijednih stvari za ponuditi - od turizma, ruda do dobrih ljudi. To je bio razlog što je Indikator.ba za najbolji poslovni potez u prošloj godini, među, ostalim proglasio i menadžerske odluke ove kompanije.

- U Varešu se događaju jako značajne stvari zahvaljujući kompaniji Eastern Minig, kazao je vođa projekta "Poslovni potez godine" Hajdar Arifatić navodeći da je investicija ove kompanije bila magnet da u Vareš dođu i arapski investitori koji na planini Zvijezdi planiraju gradnju turističkog naselja, a oživjela je i ideja o gradnji pruge Vareš-Banovići.

- Eastern Minig od 2017. godini radi na detaljnim geološkim istraživanjima na području Općine Vareš. Veliki fokus u protekle četiri godine smo stavili na lokalnu zajednicu i ova nagrada je upravo za to. Iz više razloga jer mi smo dio te lokalne zajednice i jako nam je bitna saradnja sa njom. Jedna od stvari koju smo pokrenuli u posljednjih nekoliko mjeseci je saradnja sa Mješovitom srednjom školom Nordbat 2 u Varešu zahvaljujući kojom smo pokrenuli dodatni smjer modernih rudarskih tehnologija. U posljednjih tri godine smo vratili Vareš na listu poznatih rudarskih gradova, što on svakako zaslužuje, kazao je izvršni direktor Eastern Mininga Adnan Teletović prilikom primanja priznanja.
Facebook Twitter Print