Najbolji poslovni potez
Ljevnaić: Zajednička karta bila je odličan potez
1.6.2021 17:28 | Indikator.ba
Portal Indikator.ba nagradio je za najbolji potez u turizmu u sezoni Zima 2020/21 skijaške Centre Jahorina, Bjelašnica, Ravna planina i Vlašić zbog ugovora o zajedničkoj karti koja je skijašima omogućio da sa jedinstvenom ulaznicom tokom zimske sezone, u periodu od 10 dana, mogu skijati na stazama ova četiri centra.

Nagradu je primio Dejan Ljevnajić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, koji je i inicijator ovog ugovora.

- Ideja o zajedničkoj karti je potekla od nas. Imali smo paradoks da Olimpijski centar Jahorina ima popisane ugovore sa Skijalištima Srbije, Crna Gore i Slovenije, da naša sezonska karta važi u svim tim skijaškim centrima a nismo ovdje imali tu mogućnost. Uspjeli smo na kraju da to ispregovaramo. Nama u Olimpijskom centru Jahorina to nije bio neki interes ali željeli smo da podstaknemo razvoj tih drugih zimskih centara, te s druge strane da se ponašamo kako bi to skijaši željeli - da sa jednom kartom mogu da posjete sve ski centre. To je odličan potez i naišao je na veliki uspjeh jer su ga skijaši prihvatili. Jezikom biznisa rečeno to je bilo pretvaranje konkurencije u partnera, kazao je Ljevnaić.

On je naveo primjer Dolomita koji imaju 12 ski centara ali nastupaju sa jednom ski kartom, sa jednom mapom i jednim menadžmentom. Time se ostvaruju ogromne uštede.

- Puno više dobijate kada kažete da imate 100 kilometara ski staza a ne 40 kilometara. Onda razvijate i grad Sarajevo jer Sarajevo može biti top ski destinacija. Imali smo zajedničku kartu i sa Sarajevskom žičarom i Sunnylandom na Trebeviću i ta karta je takođe napravila dobar rezultat tokom ljeta, naglasio je Ljevnaić, koji je najavio saradnju sa drugim bh. skijaškim centrima i u budućnosti.
Facebook Twitter Print