Ekonomija
Albanija će ovog ljeta biti hit destinacija za odmor
7.6.2021 05:42 | Indikator.ba
Albanija će ovog ljeta biti hit destinacija za odmor. Ako je prije pandemije Grčka bila najatraktivnije turističko odredište za Makedonce, prošlog ljeta trend se počeo mijenjati.

Prema riječima turističkih djelatnika iz Sjeverne Makdonije, nekoliko je razloga za to: od uvjeta za ulazak u zemlju, jeftinih aranžmana i cijena u restoranima do prekrasne prirode jonske obale kojom su turisti oduševljeni.

- Albanija je najtraženija i najposjećenija po broju turista, tamo se prošle godine najviše putovalo. Sedamdeset posto će ponovno otići tamo zbog ponude koju su dobili. Ako pogledamo cijene u Albaniji, možete biti smješteni u apartmanu sa sva tri obroka, doručkom, ručkom, večerom, u restoranu i proći jeftinije nego u Grčkoj, rekao je Arkan Kerim, navodi makedonska tv21.

Turistički radnici kažu da se turisti ove godine više odlučuje za ona odredišta gdje PCR test nije potreban. Takve destinacije su Crna Gora i Albanija, a mnogo je onih koji biraju i Tursku za ovo ljeto.

Ovo ljeto bit će prihvatljivo za putovanja makedonskih turista u Tursku, kaže Arkan Kerim, jer će biti jeftino odredište zbog toga što ruski turisti neće putovati u Tursku. Zbog toga će biti izuzetno niske cijene - od 300-400 eura za sedmodnevni aranžman all inclusive.
Facebook Twitter Print