Život i umjetnost
Otvorenje Cineplexxa Sarajevo 17. juna
7.6.2021 11:51 | Indikator.ba
Cineplexx, vodeći kino lanac u regiji, najavio je otvaranje Cineplexxa Sarajevo 17. juna premijernim filmom "Brzi i žestoki 9"-
- Veoma smo uzbuđeni što ćemo u partnerstvu sa Hotel Europe Group i uz podršku Sarajevo Film Festivala predstaviti Sarajevo novom standardu kino projekcije, najavljeno je iz Cineplexxa.

Novi Cineplexx Sarajevo nalazi se na Marijin Dvoru, pored hotela Holiday. Cineplexx Sarajevo ima 8 dvorana i ukupnog kapaciteta više od 1000 sjedećih mjesta.
Cineplexx Sarajevo gledateljima će ponuditi nekoliko inovativnih kino tehnologija: zvučni sustav DOLBY ATMOS koji okružuje gledatelja i stvara osjećaj kao da je u središtu radnje, zatim RealD Ultimate tehnologija za jasne slike i najbolji RealD 3D sistem, nudeći potpuno drugačiji, realistično filmsko iskustvo.

Cineplexx Sarajevo također će ponuditi izvanrednu udobnost s posebnim kožnim VIP sjedalima, LoveBOX-om i ljubavnim sjedištima.
Kao partner prestižnog Sarajevo Film Festivala, Cineplexx će biti jedno od mjesta 27. Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 13. do 20. avgusta 2021. godine.

- Jako nam je drago što napokon započinjemo s radom u prekrasnom Sarajevu. Tiokom pandemije suočili smo se s mnogim izazovima, poput smanjenog kino kapaciteta i manje premijernih naslova na velikom platnu. Sada smo odlučili krenuti dalje jer idemo u kino je važan dio svakodnevnog života - to je način da kvalitetno provodite vrijeme s prijateljima i porodicom, vrijeme za inspiraciju, obrazovanje i zabavu. Ponosni smo što se porodica Cineplexx širi u Bosni i Hercegovini i što ćemo uskoro dočekati publike novom kinu u centru Sarajeva, rekao je Christof Papousek, upravni partner Cineplexx International, povodom otvaranja Cineplexx Sarajevo.
Facebook Twitter Print