Politika i društvo
Pokvario se kineski brod s posljednjim dijelovima za Pelješki most, pluta već dva dana
7.6.2021 14:54 | Indikator.ba
Kineski teretni brod Development Way, koji plovi pod panamskom zastavom, već dva dana pluta u Otrantskim vratima, na samom ulazu u Jadransko more, piše portal Morski.hr.

Njegov se položaj može vidjeti na stranici Vesselfinder.com, a razlog njegovog dvodnevnog plutanja usred pučine je ograničena upravljivost broda, što znači da je u kvaru.

Development Way izgrađen je 1983. godine i namijenjen je prijevozu teških tereta. Odredište joj je Luka Ploče, a prema "Hrvatskim cestama" prevozi posljednja 24 segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješkog mosta.

Kako podsjeća portal Morski.hr, Development Way je krajem aprila krenuo iz Kine prema Hrvatskoj, što znači da je proizvodnja dijelova za Pelješki most u kineskim pogonima završena i da je, u biti, taj most koji će povezati dva dijela Hrvatske gotov te da još samo treba spojiti svih 165 segmenata od jedne do druge obale, ukupne dužine 2.440 metara.

Prema posljednjim informacijama, uplovljavanje broda u Luku Ploče, umjesto u ponedjeljak, potvrđeno je za utorak, 8. juna.
Facebook Twitter Print