Kompanije i tržišta
Kineski Healthcare Europe ima namjeru otvoriti pogon u Derventi
10.6.2021 16:48 | Indikator.ba
Kineska kompanije Healthcare Europe, jedan od najvećih proizvođača asortimana od memorijske pjene, predstavila je gradonačelniku dervente Miloradu Simiću i njegovim saradnicima namjeru za otvaranje pogona u BiH, te da im je Derventa u fokusu interesovanja zbog povoljnih uslova poslovanja.

Generalni direktor kompanije koja posluje u Rumi Čang Cjao Đun kazao je da je za Healthcare Europe Derventa pogodna lokalna zajednica za investiranje.

– Želimo da ovdje otvorimo kompaniju koja bi proizvodila madrace, nadmadrace i jastuke od memorijske pjene, a koji bi bili namijenjeni inostranom tržištu. Vrijednost izvoza na mjesečnom nivou bila bi od tri do četiri milina eura, a u pogonu bi, za početak, bilo zaposleno oko stotinu radnika, rekao je Cjao Đun dodavši da je ova kompanija zastupljena i u drugim zemljama, izvijestio je Derventski list.

Healthcare Europe u SAD-u ima tri kompanije, po dvije proizvodne fabrike u Španiji, Kini i na Tajlandu i po jednu u Sloveniji i Srbiji. Takođe, ima i maloprodajne objekte širom Evrope, a plan je da poslije dvije ili tri godine,i u BiH otvori maloprodajne objekte.

Gradonačelnik Simić je poslije sastanka kazao da bi realizacija ove investicije otvorila vrata za nova zapošljavanja, ne samo stanovnika Dervente, već i okolnih opština.
Facebook Twitter Print