Politika i društvo
Premijer Krivokapić spriječio prodaju EPCG Srbiji?
11.6.2021 06:48 | Indikator.ba
Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović pregovarao o prodaji te kompanije sa jednom vladom, ne precizirajući o kojoj državi je riječ.

List Pobjeda podsjeća da je Đukanović nedavno boravio u Srbiji gdje je imao više sastanaka sa čelnicima energetskog sektora te zemlje, ali i šefom diplomatije Nikolom Selakovićem.

Krivokapić je u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti rekao da je reagovao kada je čuo da će zbog većine članova Upravnog odbora, postojati potencijalna opasnost da se EPCG možda proda.

- Tada sam odlučio da niko nema većinu kako ne bi mogli određeni politički aktivisti, koji su i danas dočekani od strane pojedinih ministara, i već sam upozorio određene vlade da ne mogu da pregovaraju, ako žele dobre odnose sa Vladom, sa predsjednicima Odbora direktora. To je nedopustivo, kazao je Krivokapić.

Na pitanje da li misli na Milutina Đukanovića, predsjednika Odbora direktora EPCG, Krivokapić je odgovorio da "apsolutno na njega misli."

Na konstataciju da to znači da se spremao taj sistem za prodaju, Krivokapić je rekao da je imao takvu informaciju, a da je stav Vlade da je EPCG najveće blago i koka nosilja i da nema govora o prodaji.
Facebook Twitter Print