Menadžment
Nakon 25 godina Radovan Bajić odlazi sa čela NLB Banke Banja Luka
23.6.2021 12:38 | Indikator.ba
Radovan Bajić, koji je 25 godina na čelu najstabilnije i najprofitabilnije banke u Republici Srpskoj, funkciju predsjednika Uprave NLB Banke Banjaluka završava sa 30.06.2021. godine.

Od 01.07.2021. godine, dosadašnji član Uprave NLB Banke a.d. Banja Luka, Goran Babić, preuzima funkciju predsjednika Uprave.

- Da sve traje vječno izgubili bismo osjećanje sreće. Niko ne može izbjeći odlazak, a ako bi i mogao, bio bi protiv budućnosti i progresa. Do kraja svog radnog angažovanja ostajem u ovoj Banci, jer se radi o najboljem mogućem izboru, izjavio je Bajić, izvijestila je ATV Banja Luka.

Od osnivanja prve banke akcionarskog društva u Republici Srpskoj 1996. godine, Bajić je vodio banku koja je svih godina ostvarivala pozitivne rezultate bez obzira na teška vremena i nepredviđene okolnosti.

- Dobri rezultati ostvaruju se na jednostavan način, posvećenim i odgovornim radom uz dugoročnu viziju. Zahvalnost ide prije svega mojim saradnicima koji su svojim posvećenim radom i odnosom prema poslu bili kreatori naših rezultata. Uspjeh smo ostvarili kroz naš odnos prema komitentima koji su uvijek bili u fokusu, i koji su bili naši ambasadori u promovisanju proizvoda i usluga Banke, - dodao je Bajić.

Prema njegovim riječima, NLB Banka ostaje u dobrim rukama akcionara, rukovodstva, u dobrim rukama svih zaposlenih.

- NLB Ljubljana, kao većinski akcionar, ima potencijale, ambicije i znanje da ostane lider komercijalnog bankarstva u ovom regionu. Predsjednik Blaž Brodnjak je pokazao da ima sposobnosti da tu viziju, u saradnji sa svojim kolegama iz Uprave, i realizuje. Kolege članovi Uprave NLB Banke takođe imaju ambicije i sposobnosti, i potpuno su posvećeni uspješnom vođenju Banke. Znam da će kolega Goran Babić, kao novi predsjednik Uprave, biti uspješan u ostvarivanju dobrih rezultata, kazao je Bajić.

Povodom prirodne smjene u rukovodstvu NLB Banke a.d. Banja Luka održano je neformalno druženje sa predstavnicima medija, kome je prisustvovato i predsjednik Uprave NLB d.d. i predsjednik Nadzornog odbora NLB Banke Banja Luka Blaž Brodnjak, kao i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Boštjan Kovač.
Facebook Twitter Print