Menadžment
Amer Bukvić odlazi iz BBI banke, novi v.d. predsjednika uprave Emina Šišić
23.6.2021 12:44 | Indikator.ba
Nakon 15 godina uspješnog rukovođenja u Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić odlazi s pozicije predsjednika uprave. Većinski osnivač BBI banke - Islamska razvojna banka-IsDB promovirala je Bukvića na jednu od rukovodećih pozicija u IsDB-u u Džeddi.

Bukvić je na čelu BBI banke bio od 2006. godine i od tada do sada je ostvarila zavidne poslovne rezultate, navode iz ove banke. Zaključno sa majem 2021. BBI banka je ostvarila rekordan rezultat od svog osnivanja za taj period godine, i to po svim finansijskim pokazateljima.

- Sa zadovoljstvom i ponosom zbog ukazanog povjerenja obavještavam vas da se vraćam u redove našeg osnivača, Islamske razvojne banke u Džeddi, ovaj put na jedno od rukovodećih mjesta. Jedna od mojih ingerencija na novoj poziciji u Džeddi bit će i nadzor nad islamskim bankama, među kojima je i BBI. Ovom prilikom želim se oprostiti od vas, iako ću kroz funkciju u IsDB-u ostati vezan za BBI banku i posvećen njenom uspjehu. Moj rast u hijerarhiji Islamske razvojne banke je rast naše ideje, tj. našeg zajedničkog projekta Bosna Bank International - napisao je Bukvić u obraćanju zaposlenicima.

Bukvića će na poziciji predsjednika Uprave, kao vršiteljica dužnosti, naslijediti dosadašnja članica Uprave Emina Šišić.
Facebook Twitter Print