Život i umjetnost
Mate Rimac provozao makedonskog predsjednika "Neverom"
1.7.2021 14:49 | Indikator.ba
Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski pohvalio se na društvenoj mreži "Facebook" da je nakon večere s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem imao čast voziti se jednim od najbržih električnih automobila na svijetu.

Riječ je o modelu "Nevera" koji je proizvod tvrtke "Rimac Automobili", a upravo je inovator i osnivač tvrtke Mate Rimac okrenuo "krug"sa predsjednikom Pendarovskim.

- Imao sam čast nakon večere s Milanovićem, zajedno s jednim od gostiju, Matom Rimcem iz "Rimac Automobila", okrenuti krug s najbržim super sportskim automobilom na električni pogon, modelom "Nevera". Želim mu poslovni uspjeh sa najnovijom akvizicijom jednog od najpoznatijih svjetskih brendova, najavio je predsjednik Pendarovski, izvijestio je plusinfo.mk.

Prije nego što je ušao u automobil, Pendarovski je malo oklijevao kad je sjeo i pitao ima li dovoljno mjesta, a Mate Rimac se našalio s njim.
- Ima dovoljno mjesta. Ništa neće puknuti, osim možda hlača, rekao je Rimac, nakon čega mu je dodao sigurnosni pojas.

Model "Rimac Nevera" koštat će 2 miliona eura, a u planu je serija od samo 150 vozila. Automobil ima čak 1.914 konjskih snaga i 2.360 Nm, razvija maksimalnih 412 km / h i ubrzava do 100 km / h za fantastičnih 1,85 sekundi.

Vozilo postiže 200 km / h za samo 4,3 sekunde, dok je za postizanje brzine od 300 km / h dovoljno 9,3 sekunde!

(Foto: Pprint screen plusinfo.mk)
Facebook Twitter Print