Menadžment
Ekaterina Egorova nova izvršna direktorica IKEA-e za Jugoistočnu Evropu
1.7.2021 15:25 | Indikator.ba
IKEA Jugoistočna Europa (Hrvatska, Rumunjska, Srbija, Slovenija i Ukrajina) ima novog izvršnog direktora i izvršnog direktora za održivost u regiji.

To je Ekaterina Egorova, koja će na novu poziciju stupiti 1. septembra 2021. godine.
Ekaterina će o poslovnim rezultatima u regiji izviještavati Belén Frau, zamjenicu direktora za globalnu maloprodaju Ingka Grupe sa sjedištem u Malmöu u Švedskoj.

Ekaterina ima dugo iskustvo rada u IKEA-i. Započela je 1998. godine kada se pridružila tvrtki u Rusiji u kojoj je obnašala brojne funkcije, uključujući i vođu tržišta. Kasnije je bila na poziciji regionalnog vođe tržišta za sjevernu regiju u Velikoj Britaniji u IKEA UK i Irskoj.

Sara Del Fabbro, odlazeća izvršna direktorica IKEA-e za Jugoistočnu Europu, prihvatit će novi izazov u IKEA-i i zauzeti mjesto dodatne zamjenice direktora za globalnu maloprodaju grupe Ingka. Njeno novo sjedište bit će u Malmöu u Švedskoj, gdje će upravljati globalnim maloprodajnim aktivnostima IKEA-e.

Tokom svog vodstva u regiji jugoistočne Europe, IKEA je proširila prisutnost na dva nova tržišta - Sloveniji i Ukrajini, otvorila najveću trgovinu u regiji u Bukureštu i, unatoč pandemiji, nastavila kontinuirano rasti.

S novim menadžmentom IKEA-e, jugoistočna Europa ostaje u potpunosti predana nastavku uspješnog poslovanja i ambicioznog plana širenja, uključujući nove fizičke i digitalne formate koji će omogućiti tvrtki da se još više približi kupcima na svih pet tržišta.
Facebook Twitter Print