Menadžment
Sanja Primorac Brkić novi član Uprave Sberbank BH
6.7.2021 14:47 | Indikator.ba
Sanja Primorac Brkić novi je član Uprave (CTO/COO) Sberbank BH, a bit će nadležna za IT, sigurnost, operacije, organizaciju i upravljanje projektima i procesima.

Primorac Brkić bankarski je ekspert sa preko 20 godina radnog iskustva, specijalizovana za informacione tehnologije, a iza sebe ima brojne uspješne projekte koji idu u korak sa posljednjim trendovima savremenog bankarstva.

Nova članica Uprave u Sberbank BH dolazi sa pozicije direktora Informatike UniCredit banke, na kojoj je bila 8 godina i zajedno sa svojim timom implementirala nove tehnologije i procese automatizacije doprinoseći pri tome snažnoj tržišnoj reputaciji.
Prije UniCredit banke je bila 15 godina na rukovodećim pozicijama u Hypo-Alpe-Adria banci, gdje je pored rukovođenja sektorom informatike, u pojedinim periodima, bila nadležna za razvoj kartičnog poslovanja, digitalnih kanala, opće poslove, operativnu podršku, organizaciju. Vodila je sve projekte implementacija glavnih bankarskih aplikacija.

- Sberbank BH čini inovativan i dinamičan tim, koji iza sebe ima uspješno realizovane projekte iz područja digitalizacije. Također, Sberbank BH je napravila značajan iskorak u razvoju digitalnih bankarskih usluga kako za fizička tako i za pravna lica. Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatila novi izazov u mojoj karijeri, te ću zajedno sa timom raditi na dodatnom unapređenju ICT infrastrukture, razvoju novih aplikativnih rješenja, optimizaciji procesa kao i podizanju nivoa IT sigurnosti, ističe Primorac Brkić, te dodaje da zadovoljavanje potreba klijenata i dalje ostaje glavni prioritet.

Predsjednik Uprave Sberbank BH Jasmin Spahić kaže da ovim imenovanjem Sberbank BH jasno pokazuje svoje poslovno određenje. - Gospođi Primorac Brkić želim toplu dobrodošlicu u tim. Vjerujem da ćemo biti još bolji partner za sve naše klijente.

Sanja Primorac Brkić je stekla zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike, odsjek informatike, na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, nakon čega u Zagrebu završava postdiplomski studij na Ekonomskom fakultetu iz oblasti poslovne ekonomije, čime stiče zvanje magistra društvenih nauka.
Ovom promjenom Uprava Sberbank BH sada broji četiri člana.
Facebook Twitter Print