Kompanije i tržišta
Njemački koncern Kostal dostigao 1.000 zaposlenih u Ohridu
21.7.2021 07:11 | Indikator.ba
Njemački koncern "Kostal" za proizvodnju dijelova za automobilsku industriju svečanošću održanom u hotelu "Inex Olgica" obilježio je angažman hiljaditog zaposlenika u njihovoj podružnici u Ohridu.

Direktor "Kostal Makedonije" Viktor Mizo naglasio je da je odluka tvrtke da otvori podružnicu u Makedoniji rezultat dugotrajnog procesa, a oko čega su pregovori trajali više od tri godine.

- Ohrid je identificiran kao grad s odgovarajućom industrijskom tradicijom, mogućnostima znanja i kvalifikacijama osoblja. Maksimum u planovima Kostala u 2015. godini bio je doseg 800 zaposlenika. Za manje od pet godina dosegli smo hiljadu i zaposlili kolege ne samo iz Ohrida i Struge, već i iz cijele zemlje.
Vjerujemo da je uspjeh posljedica onoga što tvrtka nudi kao koncept - tehnološki razvijen, napredan proces, s visokom tehnologijom, automatizacijom, robotikom, proizvodima koji su najsofisticiraniji ne samo unutar Costal Group, već i među svim strane tvrtke u Makedoniji trenutno, rekao je Mizo, izvijestio je ohridnews.

On vjeruje da će dodatni proizvodni pogoni koji se planiraju otvoriti u regiji, za Kostal, ali i za okoliš općenito, doprinijeti formiranju klastera tehnološki naprednih tvrtki, a kroz te procese regija će se identificirano kao mjesto na kojem će se više ljudi odlučiti raditi, napredovati i pronaći svoje postojanje.

- Kao grupa, u Ohridu imamo najnapredniju tehnologiju. Procesi poput energetske elektronike, elektronike, oblikovanja plastike i sastavljanja elektroničkih elemenata dostupni su ovdje u Ohridu i u našim pogonima u Kini, a ne samo u Njemačkoj, SAD-u, Irskoj, Meksiku, Indiji, Britaniji ... Sve ide u prilog percepciji da je "ovdje u Makedoniji plan za ostvarivanje prometa od preko 400 miliona eura godišnje realno izvediv, što je vrlo važno za zemlju poput Makedonije, rekao je Mizo.

Christopher Sanders u ime Kostal Grupe izrazio je javnu zahvalnost generalnom direktoru i zaposlenicima Kostal Makedonije na iznimnom uspjehu podružnice u Ohridu.

Proizvodni kapacitet "Kostala" u Makedoniji nalazi se u Ohridu, kao braunfild investicija u krugu nekadašnje tvornice "EMO" u selu Kosel. Kostal je proodično preduzeće i poznati dobavljač naprednih elektroničkih tehnologija, elektromehaničkih i mehatroničkih proizvoda za velike industrijske pogone, s 38 proizvodnih podružnica u 17 zemalja.
Facebook Twitter Print