Politika i društvo
Podrška Draškoviću za veliku investiciju u Grad sunca
21.7.2021 13:20 | Indikator.ba
Odbornici pozicije i opozicije bili su danas ujedinjeni oko podrške izradi zoning plana za područje Grada sunca u Trebinju, te je ova tačka dnevnog reda usvojena jednoglasno na sjednici Skupštine Grada.

Ovim je potvrđeno da je i pozicija i opozicija podržala ideje i vizije Radoljuba Draškovića za razvoj Trebinja, s obzirom na to da je kompanija "Swisslion" čiji je Drašković predsjednik - najveći investitor u Trebinju i Hercegovini.

Odbornici su istakli da daju podršku svim projektima koje planira Drašković na području Grada sunca, a samim tim i u Trebinju, izvještava trebinjelive.

Podsjetimo, kompanija "Swisslion" zapošljava u Trebinju oko 1.500 ljudi u proizvodnim pogodima Industrije alata i prehrambene industrije i turističko-ugostiteljskom sektoru. Vizija Rodoljuba Draškovića je i izgradnja Grada sunca, koji je najveća privatna investicija u Republici Srpskoj.

Naime, Drašković je krajem marta obznanio da na Draženskoj gori, odmah do kompeksa Akva parka i Bijelog grada, na površini od 800.000 m2 planira sagraditi novi grad za 25.000 stanovnika. Gradsko jezgro, u prvoj fazi, činilo bi preko 3.000 luksuznih jedinica. Ukupni projekt imao bi vrijednost nekoliko stotina miliona maraka.

Samo tokom prošle ljetne sezone, u jeku pandemije virusa korona, Grad sunca je posjetilo više od 100.000 gostiju, dok je znatno veći broj posjeta za cijelu 2020. godinu.
Facebook Twitter Print