Kompanije i tržišta
Lidl u Živinicama planira otvoriti dva objekta
22.7.2021 14:27 | Indikator.ba
Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković potvrdio je informaciju kako je prije 10-tak dana delegacija njemačkog trgovačkog lanaca Lidl koji posluje u većem dijelu Evrope te u SAD-u boravila u Živinicama te tom prilikom iskazala interes za dvije lokacije na kojima bi otvoro svoje objekte.

Delegaciju Lidla predvodili su predstavnici ove kompanije iz Zagreba, piše Tuzlanski.ba. Distributivni centar Lidla za područje čitave BiH će biti lociran u Sarajevu dok kada je u pitanju Tuzlanski kanton predstavnicima Lidla najinteresantnije je za sada područje Živinica.

Upravo u Živinicama imaju u planu otvoriti čak dva objekta odnosno poslovnice koji će se prostirati na površini od najmanje 10.000 m2 ukupne površine.
Jedna od lokacija koja bi odgovarala ovoj kompaniji nalazi se uz magistralni put Tuzla-Sarajevo dok bi se drugi objekat nalazio negdje u centru, navodi Tuzlanski.ba.

Inače predstavnici Lidla aktivno posljednjih mjeseci traže atraktivne lokacije u BiH na kojima bi istovremeno otvorili svoje objekte. Jedan od uslova da bi Lidl u nekom mjestu otvorio svoj objekat jeste da taj grad odnosno općina broji minimalno 30.000 stanovnika.

Također, od presudnog značaja kompaniji Lidl kako bi odlučili svoj objekat otvoriti u nekom gradu jeste njegova geografska pozicija, povezanost sa većim sredinama kao i tempo njegovog razvoja. Osim Živinica Lidl razmatra mogućnost da svoj objekat otvori i na području Brčko distrikta.
Facebook Twitter Print