Politika i društvo
Iz Crne Gore tvrde: Došao je kraj švercu cigareta
22.7.2021 16:49 | Indikator.ba
Istog dana kada su policijske i carinske vlasti u BiH zaplijenile rekordnu količinu nelegalnih cigareta, koje su došle iz Crne Gore, iz susjedne zemlje stižu tvrdnje da je došao kraj švercu cigareta.

Naime, Vlada Crne Gore je usvojila Odluku o zabrani skladištenja duhanskih proizvoda u okviru Slobodne zone "Luka Bar", objavio je na Tviteru, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Time je kako se tvrdi konačno zadan snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje su decenijama organizovale šverc preko Luke Bar!

Nakon 30 godina, došao kraj švercu cigareta, dodao je Abazović.

Naložen je, kako dodaje, pojačan carinski nadzor u Slobodnoj zoni "Novi duvanski kombinat".

- Ovim odlučnim akcijama oporavljamo imidž Crne Gore i štitimo državne interese. Naša Crna Gora se više neće prepoznavati po švercu cigareta i organizovanom kriminalu, već po miru i razvoju, poručio je Abazović.

Pripadnici policijskih snaga BiH, po nalogu Tužilaštva BiH, danas su zaplijenili cigarete u vrijednosti 1,3 miliona KM.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da su u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje (UIO) izvršen pretres kamiona – cisterne, u čijoj unutrašnjosti je pronađena veća količina od gotovo 247.000 kutija cigareta, bez odgovarajućih akciznih markica, koje su sa područja Crne Gore prokrijumčarene u BiH.

U ovom predmetu, kako je navedeno, vodi se istraga za krivična djela organizovanje grupe ljudi ili udruženja za rasturanje neocarinjene robe, neovlašćeni promet akciznih proizvoda i krijumčarenje.
Facebook Twitter Print