Kompanije i tržišta
Uniqa Osiguranje lider na tržištu osiguranja u BiH
28.7.2021 11:50 | Indikator.ba
I pored nepredvidivih izazova pandemije s kojima se stanovništvo BiH susrelo u proteklom periodu, zvanični podaci Agencije za nadzor osiguranja FBiH pokazuju trend rasta tržišta osiguranja u Bosni i Hercegovini.

UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo je u proteklih šest mjeseci ostvarilo rast od 19,7 % i ukupnu premiju od 35,7 mio KM čime zauzima 1. poziciju na tržištu osiguranja prema ukupno realizovanoj premiji.

Najveći rast je ostvaren po osnovu proizvoda životnog osiguranja od 27,7% što je istovremeno i potvrda liderske pozicije UNIQA Osiguranja u oblasti životnog osiguranja. Pored rasta u segmentu životnog osiguranja, značajan porast od 10% bilježe i sve ostale vrste neživotnog osiguranja tj. osiguranje imovine, dobrovoljno zdravstveno osiguranje i osiguranje motornih vozila.

- Poslovna 2021. god. je počela vrlo dinamično za UNIQA Osiguranje. Provodimo u djelo više značajnih projekata koji unapređuju naše poslovanje, a ujedno čine pruženu uslugu efikasnijom i jednostavnijom za korištenje našim klijentima. Pandemija uz negativne i nepredvidive okolnosti, doprinosi razvoju svijesti građana u BiH o važnosti osiguranja. Pri tome, klijenti prepoznaju UNIQA Osiguranje kao kvalitetnog partnera u svim životnim okolnostima, istakla je, između ostalog, Senada Olević, direktorica UNIQA Osiguranja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Uniqa Osiguranja.
Facebook Twitter Print