Život i umjetnost
Svjetsko biciklističko prvenstvo u Istočnom Sarajevu donosi 25.000 noćenja
30.7.2021 05:25 | Indikator.ba
Svjetsko Gran fondo biciklističko prvenstvo, koje će biti organizovano u Istočnom Sarajevo moglo bi donijeti 25.000 noćenja, koliko se procjenjuje da će učesnici događaja sa svojom pratnjom ostvariti.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da prilikom predstavljanja događaja i otvorenja kancelarije Gran fondo da će Svjetsko biciklističko prvenstvo, ukoliko bude realizovano sve što je planirano, biti događaj decenije u Istočnom Sarajevu.

UCI Gran fondo World Series biće održan od 13. do 15. avgusta, a UCI Gran fondo gran Svjetsko prvenstvo od 5. do 10. oktobra.

U naredna dva mjeseca, u saradnji sa Vladom Republike Srpske i nadležnim preduzećima, treba da bude uređen stari put preko Trebevića, od Brusa do Јasika.

- Kad se sve ovo završi, dobro je što će Istočno Sarajevo ostati na mapi svjetskog biciklizma. Kvalifikacione trke za buduća svjetska prvenstva će se održavati u ovdje, rekao je Ćosić i dodao da će to privući veliki broj ljudi koji uživa u biciklizmu.

Direktor Svjetskog prvenstva Vladimir Kuvalja rekao je da je do sada prijavljeno više od 400 učesnika iz 35 zemalja, te da je oko 10 odsto iz Srbije, BiH i Hrvatske, a da su ostali iz drugih zemalja.

Predsjednik Biciklističkog saveza BiH Toni Zorić rekao je da će ovaj događaj biti od velikog značaja za BiH.

- To je najbolja promocija naše zemlje. Ide sve po planu i vjerujem da ćemo našu zemlju uspjeti proslaviti na najbolji način - rekao je Zorić i dodao da BiH ima izuzetne staze.
Facebook Twitter Print