Kompanije i tržišta
Telekom Srbije osniva firmu u Sjevernoj Makedoniji
30.7.2021 05:53 | Indikator.ba
Generalni direktor kompanije "Telekom Srbija" Vladimir Lučić izjavio je za Tanjug da je u četvrtak počelo osnivanje firme "Telekoma" u Sjevernoj Makedoniji, koja će se zvati Mtel.

Lučić je istakao da će sa radom početi za mjesec dana najprije ponudom usluga satelitske televizije, a do kraja godine, kako kaže, biće puštene usluge mobilne telefonije i optičkog interneta.

- Za nas su veoma važne odluke koje su danas donijete na ekonomskom forumu u Skoplju, jer smo kompanija koja želi da bude lider u regionu. Imali smo u planu širenje na tržišta Sjeverne Makedonije i Albanije, planovi postoje još od prije tri godine. Probali smo da uđemo na albansko tržište kupovinom albanskog Telekoma, ali smo na kraju bili zaustavljeni, rekao je Lučić za Tanjug.

- Razlog zbog koga sam ja u Skoplju jeste da je krenulo osnivanje firme Telekoma Srbija u Sjevernoj Makedoniji i zvaće se Mtel, kao što se zovu naše firme u Crnoj Gori i BiH, istakao je Lučić.

On je naveo da regionalne inicijative dodatnu brišu granice za privredu i dodao da je to bitno za Telekom koji želi da bude prisutan u svim zemljama regiona.
Facebook Twitter Print