Kompanije i tržišta
Otvorena obnovljena robna kuća Patrija, MG Mind uložio 17 miliona KM
30.7.2021 09:52 | Indikator.ba
Nekada simbol Prijedora, Robna kuća Patrija, sinoć je, poslije više od dvije decenije, otvorila svoja vrata za posjetioce.

Patrija je u vlasništvu kompanije MG Mind, koja je od 2019. godine, kada je počela rekonstrukcija, uložila oko 17 mil KM.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, koji je psisustvovao svečansoti otvorenja, čestitao je gradu Prijedoru i kompaniji MG Mind za ovaj poslovni uspjeh uz poruku da su ovakvi projekti potrebni jer su pokazatelj da se veliki projekti mogu realizovati.

- Svjedočimo večeras da se Patrija u punom sjaju vraća u Prijedor, da je kompanija iz Republike Srpske sposobna da projektuje, renovira i izgradi jedan ovakav važan objekat - rekao je Tegeltija, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Prijedora.

Prema riječima ministarke trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić, ovaj objekat ima ogroman značaj za grad Prijedor jer je nekada bio simbol grada, a posmatrano sa nekoliko aspekata, njegovo otvaranje obezbijedilo je nova radna mjesta.

- Posmatrano sa turističkog aspekta, Prijedor je blizu granice sa Hrvatskom te očekujemo da će ovo biti doprinos razvoju šoping turizma i uopšte dolasku turista u ovaj grad - rekla je Gašić.

Značaj otvaranja ovog objekta istakao je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović jer će tu, kako je pojasnio, biti zaposlen veliki broj radnika, a tu su i brojni drugi benefiti. On smatra da će Patrija od sada opet biti simbol grada zahvaljajuću, prije svega, MG Mindu i Novoj banci, koji su renovirali objekat.

Ovaj, nekada reprezentativni objekat izgrađen je 1979. godine i bio je simbol grada. Renovirani objekat Robne kuće Patrija prostire se na 9.600 m3, za oko 3.000 kvadrata više nego što je to bilo prije obnove.

Patrija sada ima tri nivoa, a kupcima će biti dostupni različiti sadržaji kao što su 24 radnje, knjižare, igraonice i sinestar multipleks, te ugostiteljski objekti.

(Foto: Grad Prijedor)
Facebook Twitter Print