Kompanije i tržišta
Transcom preuzeo hrvatski City Connect
1.8.2021 15:42 | Indikator.ba
Švedska kompanija Transcom, koja je na hrvatsko tržište ušla prije 14 godina, i to paralelno s Tele2 kojem je iz Vukovara pružila usluge call centra, preuzela je varaždinsku tvrtku City Connect. I dok vrijednost preuzimanja nije objavljena, plan Transcoma jest. Cilj mu je pozicionirate se kao vodeći BPO pružatelj usluga u jadranskoj regiji.

Preuzeta tvrtka, City Connect, u kratkom je roku postala prilično popularna u Hrvatskoj. Riječ je o vrlo mladoj tvrtki koja raste toliko brzo da joj tepaju kao ''varaždinskom Infobipu'', piše Jutarnji list.

City Connect osnovan je 2019. U prvoj godini poslovanja imao je prihod od miliona dolara i neto dobit od 328.589 kuna. Lani je ostvario prihod od nešto više od sedam miliona dolara i neto dobit od 4,7 miliona kuna. U ovoj godini pak tvrtka računa da će ostvariti prihod od gotovo 18 miliona dolara uz dvocifreni rast neto dobiti.

Uz sve to, City Connect je lani narastao na 425 zaposlenika od čega njih 340 u Hrvatskoj. Sada, sredinom 2021. još je veći, broji 620 zaposlenika, kako u Hrvatskoj tako i u Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji.

Marko Dagelić, predsjednik Nadzornog odbora City Connecta kaže da je posao s Transcomom iznimno dobar.

- Trenutačni vlasnici i menadžment City Connecta ovim su ušli u suvlasništvo Transcoma te su preuzeli upravljanje na pozicijama Transcoma u jadranskoj regiji, a ovim poslom Transcom je postao dominantan BPO pružatelj usluga s više od 3000 zaposlenika, kaže Dagelić.

Navodi da je to bio ključan razlog za akviziciju, odnosno veći i lakši rast te bolje pružanje usluga globalnim klijentima, kao i veća dostupnost radne snage te poznavanje jezika.

U Transcomu navode da je City Connect tvrtka specijalizirana za omnichannel korisničko iskustvo te da je snažno prisutna na njemačkom tržištu. Najveći broj klijenata su joj tvrtke izlistane na berzi te brzorastuće tvrtke koje se bave e-trgovinom.

Jonas Dahlberg, predsjednik i izvršni direktor Transcoma kaže da je tokom proteklih godina Transcom značajno poboljšao profitabilnost, razvio snažnu digitalnu ponudu i sada brzo raste u atraktivnim segmentima kao što su e-trgovina i tehnologija.

- Njemačko tržište strateški nam je sada prioritet i kontinuirano jačamo svoje operacije kako bi podržali veliku potražnju za našim uslugama. Kroz udruživanjem s City Connectom dodatno jačamo naše sposobnosti za napredak na njemačkom tržištu - kaže Dahlberg.
Facebook Twitter Print