Ekonomija
Okrugli sto CIGRE: Put ka novom energetskom sistemu
14.9.2021 07:19 | Indikator.ba
Uz učešće više od stotinu predstavnika nauke, privrede, vlasti, investitora i stručnjaka koji se time bave, u Sarajevu će danas biti održan okrugli sto posvećen proizvodnji električne energije za vlastite potrebe. Organizator skupa je Bosanskohercegovački komitet Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme koji i na ovaj način iskazuje svoju posvećenost energetskim problemima današnjice ali i ozbiljan pristup u kreiranju budućnosti ne samo kada je u pitanju proizvodnja električne energije nego mnogo šire od toga.

Prema najavi organizatora govornici će biti: Edhem Bičakčić, predsjednik Bh. komiteta CIGRE; Admir Jahić, Mirza Šarić, Ajla Mehinagić i Ajla Merzić iz Elektroprivrede BiH, Drago Bago i Ivan Ramljak Elektroprivreda HZHB, Sandra Rikalo, Elektroprivreda RS, Senad Aganović, FERK, Dalibor Muratović, EPA USAID, Mirsad Šabanović, ASA Energija, a putem linka i Mirza Kušljugić, Elektrotehnički fakultet Tuzla. Moderator će biti Almir Muhamedbegović OIEiEK.

Uoči skupa predsjednik CIGRE BiH Edhem Bičakčić je izrazio očekivanje da će ovaj Okrugli sto svojim stručnim raspravama doprinijeti donošenju zaključaka, koje će nadležne vlasti pretvoriti u takva zakonska rješenja da se krajnji kupci opredijele i aktiviraju i kao proizvođači električne energije.

Donačin skupa je kompanija Energoinvest a početak je najavljen za 10,00 sati.

H. Arifagić
Facebook Twitter Print