Kompanije i tržišta
Ne prestaju hvalospjevi za Derubisovu kamp prikolicu
14.9.2021 16:19 | Indikator.ba
Ne prestaju pozitivne recenzije za predstavljanje kamp prikolice kompanije Derubis Yachts iz Viteza na nedavno održanom sajmu u Dizeldorfu.

Najveći EU magazin iz oblasti caravaninga objavio je članak u kojem u prvoj rečenici konstatuje da prava atrakcija na sajmu monokok karavan od GRP-a pod nazivom Derubis Series 7.

U članku se opisuje šta se događa kada graditelji jahti odluče izgraditi kamp kućicu umjesto čamca, a što je "moglo zadiviti posjetitelje Salona karavana 2021. godine".

Dalje se navodi kako se kamp kućica Derubisa razlikuje od ostalih te da je potpuno bez drveta.
Izrađena je od stakloplastike čija je osnovna prednost u tome što je vrlo robusna, elastična i nadasve lagana.

Prema Derubisu, karavana bi stoga trebala biti zaštićena od oštećenja koje poruzroke grad. Za razliku od metala, stakloplastika nije provodnik topline. Prema Derubisu, u kombinaciji s poliuretanskom izolacijom, karavana je izvrsno izolirana, navodi se u članku.

Kad kamperi uđu u kamp kućicu, bit će iznenađeni velikim i otvorenim životnim prostorom.
Ovdje je, dodaje se dalje, Derubis u sredinu postavio kuhinju u obliku slova L, kao i veliki kauč koji se može izvući u bračni krevet 2,0 x 1,6 metara. Ogroman televizor od 50 inča visi preko puta sofe.

Derubis je u pramac postavio još jedan bračni krevet, veličine 2,3 x 1,6 metara. Spavaći prostor može se odvojiti od dnevne sobe kliznim vratima. Jedino što nedostaje je kupaonica. Ona se nalazi straga i više podsjeća na kupaonicu u hotelskoj sobi.

Uočljiva je i rasvjeta u prikolici. Neizravno osvjetljenje stropa i poda omogućuje karavani da zasja u plavoljubičastom svjetlu - što se ne mora svidjeti svima. Primjetno je da se bočni prozori zasad ne mogu otvoriti.

U zaključku autor članka navodi da Derubis nije prvi graditelj brodova koji se isprobao sa kamp kućicom. Što se tiče dizajna, Derubis serija 7 zaista privlači pažnju. Sada ostaje vidjeti kako će to biti prihvaćeno na tržištu ili kako će biti primljena prilično visoka osnovna cijena od 49.000 eura.

Na sjamu u Dizeldorfu učestovala je 31 zemlja sa 650 izlagača koji su izlagali na 13 velikih nepreglednih hala.

Sajam je posjetilo 185.000 posjetilaca.
Facebook Twitter Print