Kompanije i tržišta
Češki Central European Industries kupuje udio u srpskoj Beohemiji
15.9.2021 06:25 | Indikator.ba
Češki Central European Industries preuzeće udio, ne precizira se koliki, u srpskoj Beohemiji, saopšteno je iz Privredne komore Srbije (PKS).

Naime, Privredna komora Srbije pozvala je na zvaničnu ceremoniju potpisivanja ugovora povodom preuzimanja udjela u kompaniji Beohemija d.o.o. između privrednih subjekata Central European Industries, iz Češke, i Preston Holdinga iz Srbije, koja će se u četvrtak obaviti u prostorijama Privredne komore Srbije.

Kompanija Beohemija, u vlasništvu Preston Holdinga, jedan od lidera u proizvodnji deterdženata i kućne hemije na prostoru jugoistočne Evrope, prepoznata je kao kapitalna investicija od strane češke holding kompanije, saopšteno je iz PKS.

Central European Industries je moderan industrijski holding sa visokom dodatom vrijednošću u oblasti energetike, inženjeringa i reciklaže materijala. Sadrži petnaest kompanija sa više od 2.000 zaposlenih i prometom od preko 200 miliona eura.

Kako kažu iz PKS, ovo je mogućnost "da naše proizvode i naš rad podignemo na nivo svjetskih multinacionalnih kompanija, a srpsku kompaniju upišemo na globalnu mapu industrije deterdženata i kućne hemije", izvijestio je B92.
Facebook Twitter Print