Kompanije i tržišta
Standard Prnjavor: Uz zadovoljne radnike i prihodi rastu
17.9.2021 06:25 | Indikator.ba
Preduzeće Standard iz Prnjavora pozitivan je primjer ne samo u pogledu nizanja uspješnih poslovnih rezultata, nego i uslova rada koje nudi svojim zaposlenima, te redovnih isplata svih primanja koja im sleduju.

To je konstatovano i na nedavnom sastanku rukovodstva ovog preduzeća, predstavnika sindikata firme, te predstavnika granskog Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira RS koji su boravili su u posjeti fabrici namještaja Standard a. d. Prnjavor.

Tom prilikom, predsjednik granskog sindikata Vlado Pavlović, koji je i član ekonomsko- socijalnog savjeta, rekao je da u fabriku Standard u Prnjavoru dolazi već 17 godina i da je dobro upoznat sa svim onim što je preduzeće prošlo. Naglasio je da je za njega, kao i ostale sindakalce, vrlo važno da se ovdje održava socijalni dijalog između radnika i rukovodstva preduzeća.

U Standardu je trenutno zaposleno oko 400 radnika, a preduzeće je ove godine, u odnosu na avgust prošle godine, imalo rast od 38 odsto, dok se nivo tog rasta do kraja 2021. očekuje u iznosu do 30 odsto.

Edin Dacić, predsjednik Skupštine Fabrike namještaja Standard a. d. Prnjavor, rekao je da su ovo veoma dobri rezultati.

– Dobre rezultate želimo da nastavimo i 2022. godini. To znači još veći rast i još više zaposlenih, poručio je Dacić.

On je izrazio je zadovoljstvo zbog dobijanja pozitivnog izvještaja granskog sindikata o ovom preduzeću.

– To je potvrda našeg dugogodišnjeg rada, potvrda da se strogo pridržavamo zakona, da na punu platu obračunavamo sve poreze i doprinose, da obračunavamo minuli rad, regres, topli obrok i prevoz svakom od naših zaposlenih. rekao je Dacić.

To su potvrdili i zaposleni, koji ne kriju da su zadovoljni uslovima rada u Standardu.

– Plate su redovne, a sve se redovno uplaćuje preko računa. Putujem iz Banjaluke, plaćen mi je i prevoz, istakao je radnik Saša Vuleta.

Njegova radna kolegica Mira Čereković rekla je da u Standardu radi godinu i po dana i da je zadovoljna uslovima.
– Plate su nam redovne, imamo regres, prevoz, minuli rad, obrok – naglasila je ona.

Fabrika namještaja “Standard” radi za švedsku firmu IKEA i gotovo 100 odstotno je izvozno orijentisana, izvijestio je srpskainfo.
Facebook Twitter Print