Kompanije i tržišta
Pripajanje Vakufske banke ASA banci 30. novembra
18.9.2021 04:45 | Indikator.ba
Pripajanje Vakufske banke ASA Banci, zaustavljeno zbog nedjelovanja Komisije za vrijednosne papire FBiH, trebalo bi uskoro biti okončano.

Samir Mustafić, direktor ASA, banke kazao je na svečanosti uručenja priznanja Zlatni BAM prije dva dana da će postupak na koji se čeka oko godinu i po biti završen sa 30. novembrom 2021. godine.

Mustafić kaže da kako je strateški proces pripajanja Vakufske banke jedan u nizu poslovnih poteza na jačanju ASA Banke i biti dodatna snaga u ispunjenju misije Banke da postane vodeća domaća banka na bh. tržištu.

- Pripajanje Vakufske banke će nas dodatno osnažiti, a pored stabilne baze novih klijenata, doprinijeti i dodatnoj zastupljenosti Banke na bh. tržištu kroz poslovnu mrežu, koja će brojati 38 poslovnih jedinica. Dodatno, aktiva Banke će iznositi preko 990 miliona KM, a prati je i snažna opredijeljenost prema prelasku praga od jedne milijarde, rekao je Mustafić.

Dodao je kako snažna domaća banka igra važnu ulogu za bankarsko tržište, dok je istovremeno i bitan faktor napretka ekonomije zemlje, u kontekstu odgovora na potrebe rasta i razvoja lokalne privrede.
Facebook Twitter Print