Kompanije i tržišta
Lučić: Strategija Telekoma je jasna – širenje mreže u regionu, pa i šire
18.9.2021 05:52 | Indikator.ba
Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da je strategija razvoja te kompanije jasna i da podrazumijeva širenje mreže na zemlje u regionu, pa i šire.

Govoreći na panelu "Godinu dana poslije" u okviru Regionalne konferencije o trendovima i telekomunikacijama i medijima, Lučić je podsjetio da Telekom u Srbiji, BiH i Crnoj Gori pruža usluge mobilne i fiksne mreže, dodajući da je internet budući izvor prihoda.

- Kada smo sa našeg stanovišta postigli nivo tržišnog učešća u ovim zemljama, koji nam je dao stabilan prihod u posljednjih 10 godina, onda smo krenuli u nove izvore prihoda, kao što su digitalni serveri i venture capital fond za širenje startup ideja, rekao je Lučić.

Podsjetio je da se Telekom nedavno proširio i na Sjevernu Makedoniju, gdje, dodaje, planiraju širenje mobilne i kablovske mreže i satelitske provajdere.

U planu je, kaže, i širenje Telekoma na Njemačku i Švicarsku, po principu koji već postoji u Austriji i koji ima oko 100.000 korisnika, izvijestio je Euronews Srbija.
Facebook Twitter Print