Politika i društvo
U Bijeljini više benzinskih pumpi nego u Banjaluci
21.9.2021 11:54 | Indikator.ba
Od svih gradova u Republici Srpskoj, Bijeljina je na vrhu kada je riječ o broju benzinskih pumpi, a u ovom gradu ima ih 59, potvrđeno je portalu InfoBijeljina u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF).

Sa 45 pumpi, Banjaluka se našla na drugom mjestu, dok je na trećoj poziciji Doboj, koji ima 16 pumpi, koliko ima i Trebinje.

Prema podacima Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge, Gradiška ima 14 pumpi, a Zvornik jednu manje od Gradiške.

- Prijedor ima 11, Istočno Sarajevo sedam, a Derventa četiri benzinske pumpe, kažu za InfoBijeljina iz APIF-a.

To što se našla na vrhu ove liste nikoga u Bijeljini ne iznenađuje. Naime, kako je poznato, ogroman broj građana Srbije već godinama prelazi svojim automobilima do ovog grada, kako bi nasuli gorivo.

Na benzinskim pumpama u bijeljinskoj regiji cijene su niže u odnosu na ostatak Republike Srpske, pa i šire.

- Postala je praksa da regija Bijeljine ima niže cijene u odnosu na čitavu Republiku Srpsku, a da ne govorimo u odnosu na Srbiju koja je praktično preko rijeke i kupci svakodnevno prolaze i koriste ovakve pogodnosti, istakli su ranije iz Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske.
Facebook Twitter Print