Tržište kapitala
Uspješan izlazak na berzu hrvatskog Spana, prikupljeno 13,5 miliona eura
21.9.2021 15:31 | Indikator.ba
Hrvatska IT tvrtka Span prikupila je 101,19 miliona kuna (13,5 miliona eura) prodajom 578.200 dionica u javnoj ponudi, priopćeno je u utorak.

Prodane su sve dionice iz javne ponude koje predstavljaju 29,50% temeljnog kapitala Spana, objavila je tvrtka u priopćenju.

Konačna prodajna cijena bila je 175 kuna, što je gornji dio raspona za cijenu u javnoj ponudi koja je tajala od 6.- 10. septembra.

- Ostvarili smo sve ciljeve koje smo htjeli postići. Potražnja za dionicama je značajno nadmašila ponudu. S više od tisuću novih dioničara Spana, među kojima su institucionalni ulagatelji, puno malih ulagatelja i naši zaposlenici, postigli smo uravnoteženu dioničarsku strukturu s kojom Span ulazi u novu razvojnu fazu poslovanja. Među novim dioničarima više je od polovice Spanovih zaposlenika u Hrvatskoj. To je nevjerojatno i ponosan sam što radim s ljudima koji toliko vjeruju u ono što radimo. Hvala svim dioničarima na povjerenju i veseli me što ćemo sve uspjehe kompanije u budućnosti zajednički dijeliti, poručio je osnivač i predsjednik uprave Spana Nikola Dujmović.

Zagrebačka burza odlučila je u utorak uvrstiti svih 1.960.000 redovnih dionica tvrtke nominalne vrijednosti od 10 kuna na službeni tržišni segment, stoji u u zasebnom priopćenju Burze.

Dionicama će početi trgovati 23. septembra pod oznakom SPAN.

Spanov IPO je prvo listiranje neke tehnološke tvrtke na Zagrebačkoj burzi od jula 2003. kada je sa javnom ponudom izašao Ericsson Nikola Tesla.

(Foto: Span)
Facebook Twitter Print