Kompanije i tržišta
Srbija: Za 5G mrežu zainteresovani SBB, Telekom Srbija, Telenor i A1
22.9.2021 06:16 | Indikator.ba
Regulatorni okvir za uvođenje 5G mreže u Srbiji je usvojen i time je stvoren preduslov za početak procesa javnog nadmetanja za dodjelu frekvencija za korišćenje 5G mreze, izjavila je rukovodilac Grupe za planiranje i razvoj elektronskih komunikacionih mreža i usluga u Minsitarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Vladana Radisavljavić Ðorđević.

Ona je na sklupu u Privrednoj komori Srbije (PKS), koji je uz podršku komore organizovalo Društvo za informatiku Srbije, ocijenila da se sa uvođenjem 5G mreže ne kasni i navela da su za dodjelu radio frekvencija za mrežu zainteresovani SBB, Telekom Srbija, Telenor i A1.

Više učesnika skupa je, međutim ocijenilo da uvođenje ove mreže u Srbiji kasni i iskazalo nezadovoljstvo što se niko od pozvanih operatora, kao ni RATEL nije odazvao pozivu da učestvuje na skupu.

Zaključeno je da se 5G mrežom ipak kasni i da bi prirpeme na njenom uvođenju trebalo ubrzati, s tim da bi RATEL do kraja godine trebalo da raspiše tender za radio frekvencije, izviejstio je Telegraf Biznis.
Facebook Twitter Print