Ekonomija
Ryanair na zimu spaja Zagreb s 24 linije prema Evropi
22.9.2021 06:40 | Indikator.ba
Niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair u zimskom redu letenja Zagreb će sa 24 linije povezivati s europskim odredištima u 16 zemalja, a u decembru će u zagrebačku bazu uvesti i treći avion, pri čemu očekuje do ljeta iduće godine oko milion putnika na svim linijama, najavio je u utorak u Zagrebu predsjednik Uprave Ryanaira Michael O''''Leary.

To je ujedno i prvi zimski red letenja Ryanaira iz Zagreba, koji kreće krajem oktobra, a O’Leary je dodao i da je to njegova prva konferencija za medije te posjet Zagrebu.
Naglasio je da im je Zagreb veliki izazov i da tu vide veliki potencijal, kao i u cijeloj Hrvatskoj, već prepoznatoj u svijetu zbog turizma.

Za Zagreb je istaknuo da je trenutno jedan od rastućih "hot city break" destinacija.
- Ljudi žele doći u Zagreb, posebice za božićni sajam u zimi, a ima i puno kulturnih i historijskih znamenitosti, dobru hranu i raste mu broj stranih turista. Važna je i prepoznatljivost Hrvatske po nogometu, a i koliko sam uspio vidjeti ima i puno lijepih žena, rekao je O’Leary.
Smatra da Zagreb zaslužuje imati barem oko 3,5 miliona avio-putnika godišnje, jer, kako je kazao, riječ je o glavnom gradu te vjeruje da će u suradnji sa zračnom lukom Zagreb, s kojom dijele viziju rasta, doći do tih brojki.
Facebook Twitter Print