Kompanije i tržišta
Grupacija Militzer&Munch otvorila kćerke-firme u BiH i Crnoj Gori
22.9.2021 07:25 | Indikator.ba
Grupacija Militzer&Munch otvorila je dvije nove kćerke-firme – u Bosni i Hercegovini (Sarajevo) i u Crnoj Gori (Podgorica).

Novoosnovane kompanije, koje su započele rad krajem avgusta, jačaju mrežu na Balkanu i klijentima nude cjelokupan portfolio usluga ove njemačke transportno-logističke kuće, sa fokusom na organizovanje drumskog transporta (FTL i LTL) i carinjenje.

Na oba nacionalna tržišta Militzer&Munch vidi veliki potencijal za dalji rast, navodi se u saopćenju Grupacije od 13. septembra.

Ova ekspanzija, kako je saopšteno, dolazi kao očekivani korak nakon izuzetnih rezultata kompanije u Srbiji.
Nacionalna podružnica osnovana 2019. u Beogradu, naime, razvija se bolje nego što se očekivalo, a Srbija će u budućnosti služiti kao centar grupacije Militzer&Munch za Zapadni Balkan.

- Mnogi kupci sa kojima radimo u Srbiji, prije svega iz sektora modne i tekstilne, kao i automobilske i hemijske industrije, aktivni su i na drugim tržištima u regionu. Zbog toga će dvije nove nacionalne kompanije uglavnom prevoziti robu za preduzeća iz ovih industrija, kaže Nikola Vasiljević, generalni direktor Militzer & Munch u Crnoj Gori i BiH i izvršni direktor kompanije u Srbiji.

Otvaranjem novih nacionalnih podružnica, povezaćemo nekoliko tržišta sa visokim potencijalom rasta, uz istovremeno jačanje mreže, navodi Filip Simović, generalni direktor Militzer & Munch Srbija.

– Transport ka BiH ili Crnoj Gori stiže na odredište preko Beograda, gdje smo nedavno postali vlasnici logističke nekretnine, koju smo prethodno iznajmljivali – rekao je Simović.

U regionu Balkana, Militzer & Munch posluje i na lokacijama u Grčkoj, Bugarskoj i Rumuniji i nudi širok spektar logističkih usluga.

(Foto: Nikola Vasiljević, M&M Militzer & Münch)
Facebook Twitter Print