Kompanije i tržišta
Višković: Republika Srpska osniva svoju farmaceutsku kuću
22.9.2021 12:13 | Indikator.ba
Premijer Republike Srpske Radovan Višković kazao je da je Vlada ovog entiteta pokrenula inicijativu za formiranje vlastite, odnosno republičke farmaceutske kuće.

- Krenućemo u borbu protiv farmaceutskih lobija kako bi građanima obezbijedili bolje i jeftinije lijekove bez obzira odakle dolaze, rekao je u intrevjuu za Srpskainfo.

Kazao je da resorno Vladino ministarstvo priprema dokumentaciju i da će registrovati farmaceutsku kuću, koja će biti 100% u vlasništvu Republike Srpske.

- Naš cilj nije da se obračunavamo sa bilo kojom farmaceutskom kućom već da našim građanima omogućimo što bolje lijekove po što povoljnijim cijenama. To je naša misija i to nam niko ne može osporiti niti zabraniti. Nemam ništa protiv nijedne farmaceutske kuće, ali kada mogu da na nekom drugom tržištu nude lijekove po znatno jeftinijim cijenama nego u BiH, pa neka uđu i ovdje u konkurenciju sa cijenama kao što to rade u okruženju, kazao je Višković.

Premijer Srpske je nedavno boravio u Sankt Peterburgu u Rusiji, gdje se sastao s predstavnicima farmaceutske kompanije Biocad, koja je zainteresovana za poslovanje na tržištu BiH.
Facebook Twitter Print