Kompanije i tržišta
Ljevnaić: Na Jahorini se gradi više nego 1984.
22.9.2021 15:39 | Indikator.ba
Jahorina će od 1. decembra biti najmoderniji i najuspješniji ski-centar u ovom dijelu Evrope, najavio je danas u Istočnom Sarajevu direktor Olimpijskog centra (OC) Jahorina Dejan Ljevnaić.

Ukazujući da već prije početka zimske sezone može da tvrdi da će kapacitet biti povećan za 9.500 skijaša na čas, što je skoro duplo više nego prethodne godine, on je rekao da se u ovom momentu na Jahorini gradi više nego pred 14. Olimpijske igre 1984. godine.

- Dinamika je za sada, zaista, dobra, rekao je Ljevnaić na konferenciji za novinare.

Kao najznačajniji projekat koji se sprema za predstojeću zimsku sezonu, Ljevnaić je naveo gondolu "Poljice", koja je najnovija i najmodernija u ovom dijelu Evrope.
On je rekao da je kapacitet 2.600 skijaša, gondola će dobiti nove kabine, novi dizajn polazne stanice i izlaza.

Ljevnaić je istakao i da se radi na dva nova šestosjeda kapaciteta 2.400 skijaša, od kojih je u jedan u Rajskoj dolini i skoro gotov, a drugi na strani Trnova iza vikend naselja.
- Gradimo ski lift tipa sidro u Rajskoj dolini. Drugi, takođe u Rajskoj dolini, radimo na izlazu sa šestosjed, tako da će biti osposobljena staza Olimpijski spust, koja nije radila 30 godina, rekao je Ljevnaić.

Gradi se i pet novih žičara, sedam kilometara novog sistema za osnježavanje kojim će biti pokrivene staze na Prači, "Tri A" staza, kao i staze u Rajskoj dolini koje planiraju koristiti i za takmičenja, za koje je OC "Jahorina" dobila homologaciju za skoro sve discipline.

Ljevnaić je naveo da se radi i rekonstrukcija dvosjeda "Ogorjelica" sa novim dizajnom polazne i izlazne stanice, te rasvjeta staze “Novak Đoković”.

- Tu je i novi sadržaj tipa `zip lajn`. Sve su to projekti koje planiramo da otvorimo do 1. decembra, kzao je Ljevnjaić te zahvalio na podršci Vladi Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, prenosi banjaluka.net.
Facebook Twitter Print