Život i umjetnost
CineStar otvorio sedmi multipleks u BiH
1.10.2021 12:17 | Indikator.ba
CineStar, najveći regionalni kinoprikazivač, jučer je u Prijedoru otvorio vrata za sve ljubitelje filma u tržnom centru Patrija.

Nekoliko stotina posjetilaca, uz poštivanje svih propisanih mjera sigurnosti za kinoprikazivačku djelatnost, uživali su u filmskim projekcijama s pet zvjezdica, jer su vrhunska tehnologija i enterijer pružili svima nezaboravan kino doživljaj!

- Ambiciozni projekat pretvaranja Patrije u moderan tržni centar koji će biti na ponos gradu Prijedoru je priveden kraju svečanim otvaranjem CineStara! Čast nam je što će vodeći kino lanac u regionu postati dio naše priče, poručio je Siniša Trivić, direktor TC Patrija.

Zahvaljujući CineStaru, Prijedor je od jučer bogatiji za 3 moderno opremljene kino dvorane sa 222 CineStar sjedišta, uključujući VIP i ljubavna sjedišta.

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regionu, a sa novim kinom u Prijedoru broji 161 dvoranu i preko 24.700 sjedišta.
Multipleks u Prijedoru je 26. kino po redu na teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a Prijedor je ujedno sedmi grad u BiH u kojem CineStar posluje.

Prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar, otvoren je 2012. godine, uslijedilo je otvorenje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014., te CineStar Tuzla 2016. CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci vrata otvorio je 2019., a CineStar porodici posljednji su se pridružili Zenica, krajem 2019. i Sarajevo 4DX Bingo City Centar polovinom 2020.
Facebook Twitter Print