Menadžment
Deloitte BiH prvi put bira najboljeg finansijskog direktora
8.10.2021 07:03 | Indikator.ba
Deloitte Bosna i Hercegovina prvi put će izabrati najboljeg finansijskog direktora u državi, te je s tim u vezi pozvao zainteresovane finansijaše da se prijave na konkurs.

Prepoznajući sve veću ulogu CFO-ova, Deloitte je odlučio pokrenuti izbor najboljeg finansijskog direktora, po uzoru na inicijativu koju Deloitte Hrvatska organizuje od 2016., a kojeg bira stručna komisija prema definisanim kriterijima. Nagrada CFO godine dodjeljuje se za postignuća i projekte koje CFO vodi u okviru funkcije finansija te se mjeri rezultatima koje kompanija ostvaruje temeljem tih aktivnosti.

Inicijativa promoviše značaj transparentnog korporativnog upravljanja i ima za cilj poticanje investicijske klime, poboljšanje ekonomskih rezultata u cjelini, kao i osnaživanje ekonomije.

Finansijskog direktora godine bira stručni žiri na temelju kvalitativnih i kvantitativnih ocjena, odnosno na temelju popunjenog upitnika iz prijave na konkurs i javno dostupnih finansijskih izvještaja kompanije, čiji je CFO zaposlenik, za 2020. godinu.

U žiriju za izbor najboljeg finansijskog direktora Bosne i Hercegovine su Sabina Softić, Deloitte Touche Tohmatsu Services, Inc., Tamir Mostarac, EBRD, Milan Božić, Banjalučka berza, Faruk Hadžić, SSST i prof. dr. Jelena Poljašević, Ekonomski fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci.

Pobjednika izbora bit će proglašen početkom decembra, a on će ući u regionalni izbor za CFO-a godine za Jugoistočnu Europu koji će se prvi put održati u februaru 2022. godine.

Prijave na konkurs mogu se dostaviti do 7. novembra 2021. godine.
Facebook Twitter Print