Kompanije i tržišta
Iz Zarubežnjefta ne pominju Rafineriju, okreću se gasu i obnovljivim izvorima energije
16.10.2021 03:54 | Indikator.ba
Ruska državna kompanija Zarubežnjeft još jednom je potvrdila da će nastaviti investirati u bh. entitetu Republika Srpska, prije svega u projekte iz oblasti obnovljivih izvora energije.

Nakon sastanka ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića u Moskvi sa generalnim direktorom Zarubežnjefta Sergejem Kudrjašovim nije pomenuta Rafinerija u Brodu, ali je saopšteno da je Zarubežnjeft zainteresovan da nastavi investiranje u Republici Srpskoj, posebno kada je riječ o proizvodnji komprimovanog gasa, širenju prodajne mreže, te ulaganju u različite projekte iz oblasti obnovljivih izvora energije.

Kudrjašov je, prema, saopćenju, istakao da Zarubežnjeft planira nastaviti i unaprijediti poslovanje u Republici Srpskoj u skladu sa savremenim trendovima u oblasti energetike, o kojima je, između ostalog, bilo riječi i tokom Međunarodnog foruma "Ruska energetska sedmica", a koji podrazumijevaju proizvodnju "čiste energije", naročito iz energije vode i sunca.

Prema njegovim riječima,"Zarubežnjeft" će učiniti sve da poveća obim investicija u Republici Srpskoj.

Slične poruke odaslane su iz Zarubežnjefta sredinom avgusta, kada je zamjenik generalnog direktora kompanije Igor Šćelkunov boravio u Banjoj Luci i sastao se premijerom Radovanom Viškovićem.
Facebook Twitter Print