Kompanije i tržišta
Ruski lanac MERE registrovao firmu u BiH
16.10.2021 04:22 | Indikator.ba
Općinski sud u Sarajevu registrirao je društvo s ograničenom odgovornošću za promet i usluge "Eksperttorg", u okviru kojeg će poslovati ruski trgovinski lanac MERE, koji ulazi na tržište Bosne i Hercegovine.

Kako izvještavava Avaz, kompanija Express Consulting zastupa trgovački lanac MERE u BiH, a inače radi se o agenciji koja se, između ostalog, bavi i dovođenjem stranih investicija u našu državu.

Kemal Muratović, direktor kompanije "Express Consulting", za "Avaz" je kazao da je s registracijom društva "Eksperttorg" potpuno izvjesno to da trgovinski lanac MERE dolazi na tržište Bosne i Hercegovine.

- Prva planirana prodavaonica treba početi s radom u januaru 2022. godine. Bit će otvorena na Ilidži, u Sarajevu, kazao je Muratović.

Dodao je da su u tijeku sveobuhvatne pripreme.
- Prostori su već zakupljeni i trenutno se radi na renoviranju i opremanju. Nakon Sarajeva slijedi otvaranje trgovina širom države, u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bijeljini...

Prema trenutnim planovima, MERE će u BiH imati od 50 do 80 prodavnica. - Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani Bosne i Hercegovine, naglasio je Muratović.

Prema njegovim riječima, ono što u potpunosti izdvaja trgovinski lanac MERE u odnosu na ostale jeste cjenovna politika.
- Cijene svih artikala u prodavnicama MERE bit će za čak 20 posto niže u odnosu na sve druge velike lance. To je ono što je, sigurno, pozitivno i što je dobra vijest za potrošače u našoj državi, istakao je Muratović.

MERE je poslovanje na tržištu Srbije počeo u decembru prošle godine otvaranjem diskonta u Batajnici pored Beograda. Njihova sestrinska kompanija Svetofor zatim je svoje poslovnice otvorila i u Mladenovcu i Šapcu. Naime, i Svetofor i MERE su dio Trgoservis grupe, koja je jedna od najvećih trgovačkih grupacija u Rusiji.

Ruski trgovinski lanac MERE jedan je od najvećih na svijetu. U europskim zemljama posluju pod brendom MERE, dok u Rusiji rade pod imenom Svetofor.
Facebook Twitter Print