Menadžment
Nakon vlasničke promjene, Alma Ahmić odlazi sa čela Bamcarda
10.11.2021 07:53 | Indikator.ba
Nakon više od desetljeća na čelu Bamcarda Alma Ahmić napušta ovu kompaniju, a novi predsjednik Uprave je Hasan Hasić, izvještava Indikator.ba.

- Bilo mi je zadovoljstvo biti na čelu jedne od prvih fintech kompanija u Bosni i Hercegovini i želim se zahvaliti svim sjajnim ljudima koje sam upoznala tokom ovog vremena, posebno svim našim klijentima i njihovim menadžmentima i zaposlenicima koji su podržali naš rad i naše ideje svih ovih godina, objavila je Ahmićeva u postu na društvenim mrežama, te dodala je kako je tvrtka Bamcard pod njenim vodstvom postala platni influencer ne samo u Bosni i Hercegovini nego i šire.

Promjene u vodstvu Bamcarda nstupaju nakon što je Qenta Technologies Group S.ar.l. kupio nedavno gotovo 70 posto dionica ove kompanije od finansijske jedinice ASA grupacije - ASA Finance Sarajevo za 3 miliona KM.

Qenta Technologies Group Sàrl ima sjedište u Luksemburgu i registrovan je za djelatnost "ostali investicijski fondovi".
Tvrtka ima u vlasništvu austrijskog pružatelja platnih usluga, QENTA Payment CEE sa sjedištem u Grazu, što objašnjava razloge za kupovinu Bamcarda.

Austrijska tvrka nudi tehnologije u obradi bezgotovinskih plaćanja više od 20 godina i podržava razvoj međunarodnih strategija plaćanja prilagođenih prodajnim kanalima svojih kllijenata.

Bamcard je domaća kuća koja se bavi procesiranjem platnih kartica a bila je i izdavač domaće bankovne kartice Bamcard, koju je u svojoj ponudi u proteklom periodu imalo nekoliko banaka sa domaćim kapitalom.

U posljednjih nekoliko godina Bamcard se orijentisao prema fintech rješenjima, te je, između ostalog, lansirao aplikaciju za mobilna plaćanja Kviko.
Facebook Twitter Print