Menadžment
Optima grupa sa novom postavom u upravnim odborima svoje tri kompanije
13.11.2021 06:33 | Indikator.ba
Društva iz sastava Optima grupe dobit će nove članove upravnih odbora, sadržano je u prijedlozima za skupštine akcionara tri akcionarska društva iz sastava grupcije koje su zakazane za 29. novembar..

Skupštine akcionara Raifinerije nafte Brod, Rafinerije ulja Modriča i Nestro Petrola razriješit će zbog isteka petogodišnjeg mandata članove upravnih odbora Andreja Jakovljeviča Getingera, Denisa Nikolaeviča Maksimova i Vladimira Viktoroviča Limana.

Na njihove pozicije bit će imenovani Igor Viktorovič Ščelkunov, Denis Nikolaevič Maksimov i Margarita Nikolaevna Tatarnova.

Igor Ščelnukov, koji je inače zamjenik direktora Zarubežnjefta, boravio je nedavno u Banjaluci gdje je razgovarao sa predstavnicima Vlade RS.

Optima Grupa upravljačka je kompanija, te jedna od četiri kompanije koje posluju pod brendom Nestro u BiH. Matična kompanija Zarubežnjeft a.d.,državno preduzeće iz Moskve koje posluje pod zaštitnim znakom Nestro, osnovalo je Optima Grupu 2008. godine.

Iz Zarubežnjefta u posljednje vrijeme stižu najave da će fokus poslovanja biti na proizvodnji komprimovanog gasa, širenju prodajne mreže, te ulaganju u različite projekte iz oblasti obnovljivih izvora energije, prije svega solarne i vjetro energije.
Za sada nema najava o obnovi proizvodnje u Rafineriji Brd koja je prestala s radom nakon havarije u oktobru 2018. godine.
Facebook Twitter Print